Handlingen

Sir Henry & His Butlers

Handlingen: Vi er i Holte Hallen 19. april 1964, hvor dagbladet B.T. arrangerer en konkurrence om at blive ”De Danske Beatles”. På scenen står den legendariske journalist, Erik Haaest som konferencier. Han annoncerer, at aftenens vinder får en pladekontrakt med EMI og jobbet som opvarmningsorkester for The Beatles i K.B. Hallen.

En snes mere eller mindre talentfulde pigtrådsorkestre stiller op, i forventning om at kunne skyde karrieren i gang som ”Danmarks Beatles”. Ole Bredahl havde til lejligheden samlet et orkester, som han kaldte Sir Henry & His Butlers. Ole måtte se sig henvist som nummer sjok, da Erik Haaest annoncerede gruppen Beethovens som vinder.

Men Ole Bredahl var ikke slået ud. Han fortsatte med sit orkester, og kort tid efter stod han på scenen i Place Pigalle på Dyrehavsbakken og i Hithouse på Frederiksberg. Efter en koncert bliver Ole Bredahl kontaktet af en ung fyr der fortæller, at han kender Gustav Winckler på pladeselskabet Sonet, og han vil anbefale de indspiller ”High Hell Shakers”, som gruppen har på repertoiret.

I efteråret 64 kommer det helt store gennembrud: Pigerne hviner da Sir Henry og hans tjenere taktfast klapper aftenens show i gang med ”Let’s Go” – Ole havde skrevet et hit og kimen til en fantastisk karriere var lagt. Singlepladen sælger 50.000 eksemplarer og hitter i Sverige og Norge.

I 1965 indtræder den kun 15-årige Tommy Seebach i gruppen, og sammen med Ole Bredahl har gruppen nu to frontfigurer. Og ikke mindst to eminente komponister, der skaber et imponerende sangkatalog. I 1966 udgiver de store hits som “Times Are Getting Hard”, “Beautiful Brown Eyes” og “Marianne”.  Året efter følger ”Camp”, som bliver det store internationale gennembrud for Sir Henry & His Butlers.

Tommy Seebach er et uomtvisteligt talent, der har flair for at ramme tidens popsound. Gruppen tiltrækker konstant dygtige musikere som guitaristerne Peer Frost, Ole Steen, Claus Asmussen og Torben Johansen. Bag trommerne har der siddet solide folk som John Roger og Torben Sardorf. Da Tommy Seebach i 1977 beslutter at gå solo bliver han erstattet af Søren Bundgaard.

I Teaterkoncerten, ”Da Pigtråden Blev Rødglødende”, vil publikum møde mesteren selv, Ole Bredahl, i rollen som sig selv: Sanger, bassist og pianist.

Den prisbelønnede skuespiller og sanger Joakim Lind Trandberg har rollen som Tommy Seebach. Han leverer eminente fortolkninger af en lang række Seebach kompositioner. Bl.a. ”Lucky Guy”, ”Annie Got A Date”, ”Im In Love”, ”Du er det dejligste”, ”Disco Tango” og ”Under stjernerne på himlen”.

Sangerinden Maud Kofod håndterer klaver og saxofon. Hun fortolker sange som ”River Deep Mountain High” og alle de store Grand Prix klassikere ”Krøller eller ej”, ”Det lige det”, ”Sku du spørg fra noen”. Et orgie af hits serveret af et forrygende seksmands orkester; The Butlers, der mestrer såvel den originale sound fra tresserne som pop, rock n roll fra 70’erne og de følgende to årtier, hvor Ole Bredahl, Tommy Seebach, og Søren Bundgaard skriver 19 danske Grand Prix bidrag, hvor af de syv bliver internationale finale hits i The Eurovision Song Contest.

Undervejs i den festlige og forrygende teaterkoncert inviteres publikum med til ”Efter skoletid”, ”Eldorado” og ”Her er dit liv”. Her får vi for første gang svaret på, hvorfor Bredahl & Seebach aldrig komponerede en melodi sammen…..

Hør her “Let’s go”: